Woman TV

Joi, 27 Iunie 2013 22:14

Reteta prajitura cu lapte acru - preparat oltenesc

Written by 
Rate this item
(1 Vote)
Cu poftă şi animate de dorinţa de a le pregăti celor dragi surprize culinare cât mai gustoase, învăţăm astăzi o nouă DSCN4140-1reţetă, pe cât de simplă, pe atât de savuroasă şi delicioasă.
 
Preparatul pe care ţi-l propun se numeşte ,,Prăjitură cu lapte acru" şi este un fel de mâncare tradiţional oltenesc, foarte vechi, încă de pe vremea culelor gorjene.
 
L-am putea descrie ca o mâncare între mămăligă şi omletă, dar mai bine haide să punem în aplicare instrucţiunile şi să vedem ce ne iese!
 
Ingrediente4 web 1
3 ouă
250 ml. lapte acru
3 linguri mălai Arpis sau gris Arpis
4 linguri ulei Arpis
Un praf de sare
 
Mod de preparare
 
20 webSe amestecă ouăle, se adaugă laptele acru, se omogenizează și se adaugă sarea și mălaiul Arpis (sau grisul).
 
Se ia o tigaie, se pune uleiul Arpis la incins și se adaugă compoziția. Se lasă să fiarbă ca 22 webmămăliga și se toarnă în farfurie.
 
Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
 
11 webRețeta ”Prăjitură cu lapte acru” a fost oferită și preparată de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, județul Gorj.
 
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.
 
Nu uita, da LIKE www.facebook.com/womantv pentru a fi la curent cu toate emisiunile si pentru a castiga premii frumoase!
 
Cu mult drag,
Flavia Apostol
www.womantv.ro
Read 1687 times