Woman TV

Vineri, 08 Noiembrie 2013 13:48

Reteta placinta cu branza si verdeturi

Written by 
Rate this item
(2 votes)
Cine are poftă de o minunată plăcintă cu verdeţuri?

 SAM8053-1


Este un preparat tradiţional maramureşean şi abia aştept sa-mi spuneţi cum vi se pare reţeta!
Nu accept niciun rateu în bucătărie, aşa că a venit vremea să întâmpinăm week-end-ul cu acest răsfăţ culinar! Să vedem ce ingrediente ne trebuie şi să ne apucăm de treabă! 
 
Reteta contine si urda, preferata mea!
 
Ingrediente:  1 web 5
Un kg de faină albă Arpis 000 
500 ml apă
Sare
putin lapte calduț
urdă proaspată
verdeață (ceapa verde, marar, leurdă, menta etc.)
drojdie
Ulei Arpis pentru prăjit
 
 
Mod de preparare:
 
3 web 3Inmuiem drojdia in laptele calduț până se dizolvă, apoi o amestecăm cu făina Arpis și apa și frământăm aluatul pana este omogen.
 
Îl lăsăm 40 de minute să crească și apoi ne apucăm să-l întindem cu sucitoarea până stă cuminte și fiecare bucățică tăiată din el, ia forma unei plăcinte.
 
Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urdă proaspătă (sau din 9 web 1saramura din borcan), cozi de ceapa verde, mărar, leurdă, mentă sau orice altă verdeață. 
 
Le amestecăm cu urdă și puțină sare și întindem umplura în aluatul de plăcintă. Împachetăm frumos fiecare plăcintă și o prăjim într-o tigaie cu ulei Arpis.
 
15 webSecretul bucatarului: Pentru ca produsele să crească frumos, este preferabil să se folosească făină albă superioară din grâu (făina pentru patiserie și cozonaci).
 
Adaptare modernă: 
Pentru a micșora cantitatea de ulei folosit, fiecare plăcintă poate fi prăjită într-o tigaie de teflon.
 
 
Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Rețeta tradițională ” Plăcintă cu verdețuri” a fost primită de la Complex Lostrița, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.
 
Nu uita, da LIKE www.facebook.com/womantv pentru a fi la curent cu toate emisiunile si pentru a castiga premii frumoase!
 
Cu mult drag,
Flavia Apostol
Read 1695 times