Woman TV

Joi, 21 Noiembrie 2013 20:28

Reteta gogosi maramuresene

Written by 
Rate this item
(1 Vote)
Va mai aduceti aminte de gogosile din copilarie?

 SAM7902-1

 
Acel miros inconfundabil, coca calda, gemul sau ciocolata de la mijloc si gustul ce ne facea sa nu ne oprim la o singura imbucatura si sa ne lingem si degetelele!
 
Nu deveniti nostalgici, nu aveti de ce, pentru ca astazi o sa invatam sa pregatim un alt fel de gogosi, un preparat traditional din Maramures, ce poarta numele de ,,Ciurigai". Sa adunam ingredientele si sa intrecem si cel mai dibaci cofetar! 
 
Ingrediente:1 ingrediente
1 kg făină Arpis 000 
4 ouă
100 g untura
20 g drojdie
1 plic zahăr vanilat
200 g zahăr
Sare
400 ml lapte 
Ulei Arpis pentru prăjit
 
9 2Mod de preparare:
Se bat ouăle separate, drojdia se înmoaie în lapte cald.
 
Se amestecă făina Arpis cu ouăle și se toarnă treptat laptele cald, zahărul tos, zahăr vanilat și untură. Se frământă până se formează un aluat mai vâscos.
 
Aluatul se împarte în două părți egale și se întinde până se obține o foaie de aluat subțire, se taie în20formă de romb la mijlocul fiecărui romb se face un orificiu iar unul dintre colțurile rombului se trece prin acel orificiu.
 
11Într-o tepșă (tigaie) se pune suficient de mult ulei Arpis încât ciurigăii să fie înăbușiți. Se prăjesc la o temperatură ridicată până prind o pojghiță aurie. Înainte de a fi serviți se trec prin zahăr pudră.
  
 
21Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Rețeta maramureșeană ”Ciurigăi” a fost primită de la Pensiunea Ideal, Baia Mare (Maramureș) și preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.
 
Nu uita, da LIKE www.facebook.com/womantv pentru a fi la curent cu toate emisiunile si pentru a castiga premii frumoase!
 
Cu mult drag,
Flavia Apostol
Read 1632 times